Alt om rotter

Det er ingen hemmelighed, at rotter er ulækre. De er beskidte, de spreder sygdomme, og de kan forårsage alle mulige skader på dit hjem. Men vidste du, at rotter også er ved at blive et mere almindeligt skadedyrsproblem? Det er rigtigt – flere og flere mennesker har at gøre med angreb af disse små pelsede skabninger. Hvorfor sker det så? Lad os se nærmere på det.

Der er et par grunde til, at skadedyrsrotter er på vej op. For det første er vores hjem blevet mere “rottevenlige” Vi skaber flere steder for dem at bo takket være ting som rodede garager og bunker af træ eller affald i vores haver. Vi giver dem også let adgang til mad, vand og skjul ved at lade ting som foder og vandskåle til kæledyr stå udenfor og ved ikke at forsegle huller i husets yderside.

Desuden bliver rotterne mere og mere modstandsdygtige over for de gifte og fælder, som vi bruger til at bekæmpe dem. Det skyldes, at de er i stand til at tilpasse sig hurtigt til ændringer i deres omgivelser. Så selv hvis det lykkes os at dræbe nogle rotter med gift, vil de overlevende rotter være mere modstandsdygtige over for fremtidige forsøg.

Hvis du har et rotteproblem, er du ikke alene. Disse skadedyr bliver mere og mere almindelige på grund af en række forskellige faktorer. Der er dog skridt, du kan tage for at kontrollere dem. Start med at rydde op i dit hjem og din have og forsegle eventuelle huller i dit hus udvendigt. Det kan også være nødvendigt at bruge flere bekæmpelsesmetoder, f.eks. fælder og gift, for effektivt at slippe af med dit rotteproblem.

Læs mere via Skadedyrsfri.