Vil du til Balkan?

Makedonien er et land på Balkanhalvøen i det sydøstlige Europa. Det grænser op til Kosovo i nordvest, Serbien i nord, Bulgarien i øst og Grækenland i syd og vest. Hovedstaden og den største by er Skopje.

Makedonien har en rig historie, der går tilbage til det gamle Balkan. Regionen blev bosat af illyrerne i det fjerde årtusinde f.Kr. Efter Alexander den Stores død blev hans enorme imperium delt mellem hans generaler, og Makedonien blev en del af Ptolemæus I’s kongerige. Makedonien gik gennem århundreder på mange hænder, bl.a. romernes, byzantinernes, serbernes, de osmanniske tyrkers og østrig-ungarernes. I 1912 blev det et uafhængigt kongerige, men blev opslugt af Jugoslavien i 1929. Fra 1941 til 1944 var Makedonien besat af Nazityskland. Efter afslutningen af Anden Verdenskrig blev det en føderal republik i Jugoslavien.

I 1991 begyndte Jugoslavien at bryde op, og Makedonien erklærede sin uafhængighed. Der fulgte en bitter konflikt med etnisk albanske separatister, som endte med en våbenhvile i 2001 og oprettelsen af en FN-overvåget våbenhvilelinje. Siden da har Makedonien gjort fremskridt med hensyn til at reformere sin økonomi og opbygge demokratiske institutioner. Der er dog stadig mere arbejde at gøre på begge områder.

Makedonien er et smukt land med meget at tilbyde besøgende. Landets bjerge, søer og skove er et paradis for vandrere. Hovedstaden Skopje er fuld af kulturelle attraktioner, herunder moskeer, kirker og arkæologiske steder fra oldtiden. Makedonerne er et venligt folk, som vil få dig til at føle dig velkommen i deres land. Jeg opfordrer dig til at besøge Makedonien og selv opleve landets mange charmer!