Vil du møde aber i Spanien?

Gibraltar er et britisk oversøisk territorium, der ligger i den sydlige ende af den iberiske halvø. Det har et areal på 6,7 kvadratkilometer og en befolkning på 30.000 indbyggere. Gibraltar er kendt for sin strategiske beliggenhed ved indgangen til Middelhavet. Den britiske garnison har været på plads siden 1704.

Gibraltar er et selvstyrende britisk oversøisk territorium. Regeringen i Gibraltar er baseret på principperne om demokrati, fri markedsøkonomi og social velfærd. Gibraltar har et enkammerparlament med 17 valgte medlemmer. Chefministeren er regeringschef.

Gibraltars økonomi er baseret på turisme, finansielle tjenesteydelser, skibsfart og telekommunikation. Gibraltar har en lav skatteordning og tilbyder gunstige forretningsbetingelser. Gibraltars havn er en af de travleste i Europa og er et vigtigt transitpunkt for varer, der kommer ind i og forlader Den Europæiske Union.

Gibraltar er medlem af Den Europæiske Union og Schengenområdet. Gibraltar har også aftaler med Andorra, Monaco og San Marino, som giver deres borgere mulighed for at rejse uden visum