Nationalretter

Nogle af de mest berømte nationale retter i verden omfatter mexicanske tacos, indisk karry, japansk sushi og italiensk pasta. I Brasilien er Feijoada en populær ret lavet af sorte bønner kogt med oksekød eller svinekød, serveret med ris. En utrolig populær fransk ret er Coq au Vin – en kylling stuvet i vin og serveret med svampe, løg og bacon. I Skotland er haggis en traditionel ret lavet af fåreaffald blandet med havre og krydderier, som derefter serveres i en fåremave til tilberedning.

I De Forenede Arabiske Emirater er machboos nationalretten – en krydret risret tilberedt med kød eller fisk og grøntsager. Endelig i Australien, nationalretten er en klassisk barbecue (BBQ) – hvor folk samles for at tilberede forskellige slags kød, f.eks. kylling, lam, oksekød og fisk og skaldyr. Dette serveres ofte med salater og tilbehør.

Uanset nationalitet eller kultur er der altid noget lækkert at opleve, når man prøver de forskellige landes nationalretter. Uanset hvor du tager hen, er det altid en sjov oplevelse at prøve en ny national ret. Du kan lære mere om andre landes kultur og køkken ved at smage på deres traditionelle retter. Fra den rige smag af mexicanske tacos til den velsmagende smag af indisk karry er der noget for enhver smag.