De grundlæggende principper, der styrer verden

Fysik er studiet af de grundlæggende principper, der styrer den naturlige verden. Det er en grundlæggende videnskab, der undersøger energiens, stoffets, rummets og tidens natur. Fysik dækker en lang række emner, lige fra de mindste partikler til de største strukturer i universet.

Et af fysikkens hovedmål er at udvikle matematiske modeller, der beskriver og forudsiger fysiske systemers adfærd. Gennem århundreder har fysikere gjort betydelige fremskridt i forståelsen af, hvordan universet fungerer. De har især udviklet teorier som klassisk mekanik, elektromagnetisme og kvantemekanik, som præcist kan beskrive en lang række fysiske fænomener.

Selv om der stadig er meget at lære om fysik, udgør de nuværende teorier en effektiv ramme for forståelse og forudsigelse af fysiske systemers adfærd. Desuden bliver disse teorier konstant forfinet og udvidet gennem løbende forskning. Efterhånden som der gøres nye opdagelser, vil fysikerne fortsætte med at udvikle stadig mere præcise modeller af den naturlige verden. Albert Einstein havde blandt andet en stor indflydelse på, hvordan fysikken i dag bliver opfattet.