Alt om rør og valsning

Rør er en vigtig del af ethvert VVS-system, men de kan også være en kilde til frustration, når de bliver tilstoppet eller blokeret. Der er et par ting, du kan gøre for at holde dine rør rene og velfungerende. For det første skal du være forsigtig med, hvad du skyller ned i afløbet. Undgå at smide fedt, kaffegrums eller andet madaffald ned i vasken, da dette kan ophobe sig og forårsage en blokering. For det andet skal du jævnligt lade varmt vand løbe gennem dine rør for at hjælpe med at opløse eventuelle genstridige ophobninger. Endelig skal du ikke tøve med at kontakte en professionel blikkenslager for at få hjælp, hvis du opdager en tilstopning. Med den rette pleje og vedligeholdelse vil dine rør give dig mange års problemfri service.

Valsning af rør

Valsning af rør er processen med at reducere tykkelsen på et rør ved hjælp af valser. Dette gøres enten for at øge rørets styrke eller for at ændre dets form. Processen kan udføres koldt eller varmt, men oftest udføres den varmt.

Valsning af rør udføres typisk ved at føre røret gennem et sæt valser, som er anbragt i et bestemt mønster. Afhængigt af det ønskede resultat kan der anvendes forskellige rullearrangementer. Hvis målet f.eks. er øget styrke, vil valserne sandsynligvis være anbragt på en sådan måde, at de komprimerer metallet, når det passerer gennem dem. Hvis målet er at ændre rørets form, vil valserne sandsynligvis blive anbragt på en sådan måde, at de kan deformere metallet. Du kan få valset dine rør hos Pipetek.