Skal du være den næste masterchef?

MasterChef er en amerikansk tv-serie om madlavning baseret på den oprindelige britiske serie af samme navn. Den sendes på Fox og havde premiere den 20. maj 2010. Showet er produceret af Shine America og One Potato Two Potato i samarbejde med Endemol Shine North America.

Gordon Ramsay, restauratør og kok, er chefdommer. I showet medvirker også restauratør Joe Bastianich og kokken Graham Elliot. Showet har tre hovedkonkurrencer: holdudfordringen, den blinde smagsprøve og den klassiske madlavningskonkurrence. I hvert afsnit er der to udfordringer: en obligatorisk holdudfordring, som alle deltagere skal deltage i, og en anden variabel udfordring, som kan være individuel eller holdbaseret. De deltagere, der udgår af konkurrencen, bliver erstattet af en anden kok.

Showet har fået blandede anmeldelser fra kritikerne. På Metacritic har det en score på 54 ud af 100 baseret på 14 anmeldelser. David Wiegand fra San Francisco Chronicle gav showet en negativ anmeldelse, idet han udtalte: “Formatet er så latterligt velkendt, at der ikke er noget nyt at se her, uanset hvor mange gange de bipper uartige ord ud.” Tom Gliatto fra People Magazine gav dog showet en positiv anmeldelse og sagde: “Det er som Top Chef for amatører – og det er en god ting.”