Oplev Atlanta

Fra sin ydmyge begyndelse som jernbaneby til sin status som en blomstrende storby har Atlanta nået langt i sin relativt korte historie. I dag er Atlanta kendt for sin blomstrende økonomi, sin blomstrende kunst- og kulturscene og sine elskede professionelle sportshold. Men denne sydstatsby har meget mere at byde på, end man umiddelbart kan se. Kom og udforsk alt det, som Atlanta har at byde på!

Atlanta blev grundlagt i 1837 som et transportknudepunkt for den voksende Georgia Railroad. Byen blev hurtigt et vigtigt handelscenter for Konføderationen under borgerkrigen. I 1864 brændte general William Tecumseh Sherman Atlanta ned til grunden som en del af sin berømte “March to the Sea” På trods af denne ødelæggelse blev byen genopbygget og fortsatte med at vokse i årene efter krigen.

I begyndelsen af det 20. århundrede blev Atlanta kendt som “byen, der havde for travlt til at hade” på grund af sin relativt progressive holdning til raceforholdene i en tid, hvor resten af landet var præget af raceadskillelse og racemæssige spændinger. Dette ry blev sat på en prøve i 1963, da borgerrettighedslederen Dr. Martin Luther King Jr. blev arresteret under en protest i Atlanta. Hans fængsling udløste landsdækkende protester og førte i sidste ende til hans løsladelse. I dag har man fra Freedom Park en statue af Dr. King med udsigt over Atlanta centrum.