Hvad er forskellen på vimpler og flag ?

 

Jeg har fået en flagstang i julegave, ja, den er ikke blevet taget i brug endnu – men den er da endelig blevet sat op. Så nu er jeg på udkig efter et flag til min fine flagstang. Da jeg googlede flag, for at finde en forretning hvor jeg kunne købe mit flag, kom disse ord frem vimpler flag, og ved jeg ikke lige hvad der er hvad. først troede jeg at vimpler var de der splitflag, der har to spidser ude i enden, dem syntes jeg nemlig er rigtig flotte når de blafrer i vinden. Men da jeg så slog vimpler op, kom der en masse små spidsflag op på en lang snor – der er da noget jeg har misforstået. for de der vimpler der var vist, lignede mere noget man brugte til festlige lejligheder, og det var jo ikke lige det jeg havde brug for. Jeg, eller rettere min eks mand har haft et splitflag hængende på bagvæggen af sin carport, og det vil måske undre nogen af jer læsere, hvorfor dog der. Jo, ser i, jeg fik at vide, at split flag kun må bruges ganske få steder i Danmark, og det var ulovligt at have det hængende på en flagstang i en ganske almindelig have. Men det var så flot at vi ikke nænnede at smide det ud, så derfor endte den sine dage her, Der er også noget med flagdage, hvornår man flager, og hvornår ikke. Især Kr. Himmelfart er speciel, der flages på halv om formiddagen og til tops ved middagstid.