Historien bag emojis

I de tidlige dage af den digitale kommunikation var der kun tekstbaserede emoticons til at udtrykke følelser. Det var simple kombinationer af tastaturtegn, der, når de blev set fra siden, lignede ansigtsudtryk. Nogle eksempler er 🙂 for et glad ansigt eller 🙁 for et trist ansigt.

Med fremkomsten af mobile enheder og sociale medier er emojis er blevet en populær måde at kommunikere følelser på. De er små digitale billeder eller ikoner, der kan bruges til at udtrykke en lang række følelser, lige fra glad og trist til kærlighed og vrede.

Der findes nu tusindvis af forskellige emojis, og der kommer hele tiden nye til. Emojis er endda blevet brugt til at skabe hele historier, som f.eks. den populære “The Emoji Movie”

Selv om de er en sjov og praktisk måde at kommunikere på, har nogle mennesker udtrykt bekymring over brugen af emojis. Nogle er bekymrede for, at de er ved at blive en krykke til kommunikation, og at folk mister evnen til at udtrykke sig med ord. Andre mener, at emojis kan være bruges på en skadelig måde, f.eks. til at mobbe eller chikanere nogen.