En introduktion til franske rødvine

Frankrig har i århundreder været kendt for sine udsøgte vine. Fra Bordeaux til Bourgogne har franske rødvine en lang og historisk historie, der strækker sig over hundreder af år. Uanset om du er nybegynder eller ekspert, kan det være både sjovt og lærerigt at smage og forstå forskellige typer af god fransk rødvin. Lad os udforske de forskellige regioner, hvor disse lækre vine fremstilles.

 

Bordeaux-rødvine

Bordeaux er et af de mest kendte vinområder i verden, især når det gælder rødvine. Regionen producerer nogle af de mest holdbare vine på jorden, og de spænder fra lette til fyldige vine. Cabernet Sauvignon er konge her – den blandes med andre druesorter som Merlot, Malbec, Cabernet Franc og Petit Verdot for at lave nogle af de bedste rødvine, der findes. Bordeaux-rødvine er kendt for deres kompleksitet og dybe smag.

 

 

Rhone Valley-rødvine

Rhone Valley producerer rødvine på Syrah-druer samt Grenache- og Mourvedre-druer. Det er mellemfyldige vine, der er kendt for deres intense bærsmag samt kryddernoter som f.eks. peber og lakrids. Rhone Valley-rødvine er også kendetegnet ved tanniner, der kan være ret kraftige; disse tanniner mildnes dog med tiden ved korrekt lagring på egetræsfade.

 

Røde vine fra Beaujolais

Beaujolais-rødvine fremstilles af Gamay-druer, der dyrkes i Beaujolais-regionen i det sydøstlige Frankrig (nord for Lyon). Denne type vin er lettere end den typiske franske rødvin – tænk mere frugtorienteret – og den har et lavt tanninindhold. Beaujolais Nouveau frigives hvert efterår den tredje torsdag efter høsten; det er meningen, at den skal drikkes ung (inden for et år), da den ikke vil ældes med ynde som andre franske rødvine på grund af sit lave tanninindhold.