Det klovbærende pattedyr

Der findes forskellige typer af antiloper, som alle er smukke dyr. De varierer i størrelse fra den lille kongeantilope til den massive eland. Antiloper er planteædere, og deres kost består mest af græs, blade og blomster. De lever i flokke og tilbagelægger store afstande på jagt efter føde.

Antiloper er meget smidige og kan løbe meget hurtigt. De er også fremragende springere og kan springe over forhindringer, som ville være umulige for andre dyr på deres størrelse. Det gør dem svære at fange for rovdyr. På trods af deres forsvar bliver antiloper dog lejlighedsvis angrebet af løver, leoparder og hyæner.

Antilopen er et klovbærende pattedyr af bovidfamilien. Antiloper forekommer naturligt i Afrika, Eurasien og Nordamerika. En gruppe af antiloper kaldes en flok. Hanantiloper kaldes bukke, tyre eller hjorte, mens hunantiloper kaldes hunkøn, køer eller moderfår. En ung antilope kaldes en kalv.

Antiloper er planteædere, hvilket betyder, at de lever af planter. Det meste af tiden spiser de græs. I tørkeperioder, hvor der er mangel på føde, spiser de også blade og kviste. I nogle tilfælde er det endda blevet kendt, at de spiser insekter.