Alt hvad du behøver at vide om tennis

Tennis er en sport, der har eksisteret siden det 11. århundrede. I løbet af århundrederne har den udviklet sig fra et udendørs spil, der blev spillet med bare hænder, til et indendørs spil, der spilles med ketchere og bolde. Det er en populær sport, både som fritidsaktivitet og som konkurrencesport. Her er alt, hvad du har brug for at vide om tennis. 

Tennisens historie 

Tennis opstod i Frankrig i det 11. århundrede og blev oprindeligt kaldt “jeu de paume” eller “spil med palmer”. Spillet blev spillet udendørs på en bane med bare hænder i stedet for ketchere og træbolde i stedet for de moderne tennisbolde. I 1874 opfandt major Walter Clopton Wingfield den moderne version af spillet, som vi kender i dag. Han tog patent på sin opfindelse og kaldte den “Sphairistike” eller “lawn tennis”. I denne nye version af spillet spillede spillerne på en græsplæne med strenge i en racket og slog gummibolde over et net.  

Regler og udstyr 

Reglerne for tennis er relativt enkle: to spillere (eller fire spillere i double) spiller mod hinanden for at score point ved at slå en bold over et net til modstanderens side af banen inden for visse grænser. Den første spiller, der når fire point (eller syv point i professionelle kampe), vinder spillet, medmindre begge spillere har scoret tre point hver, hvorefter de skal spille om, indtil en spiller har vundet med to klare point. Det nødvendige udstyr består af et net, to eller fire racketter, nogle tennisbolde og enten en indendørs eller udendørs bane, alt efter hvad du foretrækker! 

Popularitet rundt om i verden 

Tennis er en af de mest populære sportsgrene i verden i dag med millioner af mennesker, der spiller tennis regelmæssigt enten som fritidsaktivitet eller som konkurrence i professionelle turneringer som Wimbledon og US Open. Tennis bliver også i vid udstrækning fulgt på tv af millioner af andre millioner af mennesker rundt om i verden, der ser disse begivenheder for at se deres yndlingsspillere kæmpe om grand slam-titler! 

Uanset om du er nybegynder eller allerede er en erfaren spiller, er der noget for alle, når det kommer til tennisspil! Fra sine gamle rødder til sin moderne form er denne tidløse sport fortsat en sport, som unge og gamle mennesker over hele verden nyder. Uanset om du vælger at spille afslappet eller deltage i professionelle turneringer – du vil opdage, at der er noget særligt ved denne elskede sport! Så grib din ketcher og gør dig klar til at have det sjovt på banen!